luni, 29 iunie 2009

Cum să-ţi faci o casă de trei ori mai ieftină decât cele oferite de dezvoltatori

Pana la postarea analizei pretului pentru constructia unei case la rosu puteti citi un articol interesant aparut pe data de 15 iunie 2009 in ziarul Gandul.
O parte gasiti pe site, restul i-l puteti lectura direct de pe site-ul ziarului Gandul:

"O casă cu o suprafaţă de 260 de metri pătraţi, pentru două familii, se poate construi cu 100.000 de euro
Diferenţa dintre preţul de construcţie şi preţul cerut de dezvoltatori este de peste 1.000 de euro per metru pătrat construit.

Pentru cei care deţin deja un teren pentru construcţie şi nu se grăbesc să îşi construiască o casă, una dintre cele mai la îndemână posibilităţi este construcţia casei în regie proprie, respectiv angajând direct muncitorii. Această alternativă la locuinţele vândute de către dezvoltatorii imobiliari este şi mai atractivă acum, costul construcţiei, pe metrul pătrat, scăzând sensibil din cauza crizei economice care a dus la scăderea comenzilor. Firmele de construcţii s-au adaptat pieţei şi îţi construiesc cu 20% mai ieftin faţă de anul trecut. Chiar dacă unii dezvoltatori de locuinţe noi au renegociat cu firmele de construcţii contractele, această diferenţă nu se reflectă întotdeauna în preţul de vânzare. Nici cei care îşi fac intrarea pe piaţă nu vin cu preţuri mai mici, sperând să obţină de la constructor un preţ de 500 de euro pe metru pătrat construit, după care să-l vândă cu 1.300 -1.400 de euro. "

Continuarea aici http://www.gandul.info/economia/cum-sa-ti-faci-o-casa-de-trei-ori-mai-ieftina-decat-cele-oferite-de-dezvoltatori.html?3936;4551092

Niciun comentariu: